massa bilder :)

Andreas

Knappnytt: Pirate Bay-domen!



Klicka här >Piratpartiet

Roliga spel :D


Tack Elin !

Tackar och niger för den fiiina desingen som Elin gjort :D

Talang 2009 - Knäckebrödsdansen !



hahahahahahahahahahahahahaha

Prov i psykologi!

Idag hadde vi prov i psykologi  "inlärningspsykologi" , o det va jag inte beredd på men det gick ganska skapligt , iallafall kändes det som att det gjorde det. Men jag kan iallafall skryta med ett VG på förra provet :D Och så fick jag G på sista historie provet oxå :D , så lite ducktig är ja iallafall. nä nu e det dax att börja fixa lite käk.






Have you hugged your toilet today?


Påskafton :)

Nu har vi glufsat i oss lasange i massor , gott gott gotti gott gott :) , vi är Fat Tony , jag , Sara , Daniel , Andreas , Graham , Kat och Leah, dom kom upp från den stora stade för Daniel skulle hjälpa dom med bilen men så hadde dom köpt fel bromsrör , så det vart inge med det , men det gör inge trevligt folk är alltid välkomna :) Nu har jag inte tid längre för nu är det kaffe dax , ha det bäst alla :D

X-Men Origins: Wolverine Trailer "Ooh! Shiny."


Glag Påsk !!

Solen skiner från en klarblå himmel , ser ut att bli en härlig dag. Sen får man väl se om denna fredag är längre än andra , hihihi , fast jag vet att den inte är det men ändå =)



Nej nu flyger jag vidare och önskar alla en glad påsk !

Nationalteatern - Bara om min älskade väntar


Lite onödigt vetande om påsken enligt:

Kristendomen

Den kristna kyrkan firar påsken till minne av
Jesu död och uppståndelse, ett firande som sedan 300-talet är utsträckt till en hel vecka (stilla veckan) med palmsöndagen, dymmelonsdagen, skärtorsdagen, långfredagen och påskdagen. Den viktigaste gudstjänsten är av tradition påsknattens, då också dop eller doplöftesförnyelse kan äga rum; den har återinförts i den romersk-katolska kyrkan och i många andra kyrkor under 1900-talet. Påsken innehåller det liturgiska firandet av den kristendomsspecifika övertygelsen att den historiska gestalten Jesus Kristus är identisk med Gud, världsalltets skapare,och därför, tre dagar efter det att han blivit avrättad och begravd, väckte sig själv till liv igen; de kristna kyrkorna räknar detta som en gemensam och grundläggande bas i deras trossystem.

Tidpunkten för firandet :


Tidpunkten för påskens firande har varierat. Enligt judisk kalender (som är en månkalender) firas påsken den 14:e dagen i vårmånaden Nisan, då det alltid är fullmåne. De kristna började snart att flytta påskfirandet till påföljande söndag, den dag de menar att Jesus uppstod. Vid Första konciliet i Nicaea år 325 beslöts att påskdagen alltid skall infalla första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen.

Ett nytt problem uppstod dock genom övergången från den julianska till den gregorianska kalendern under 1500- till 1700-talen. En stor del av de ortodoxa kyrkorna höll fast vid den julianska kalendern (så kallade gammalkalendarister), och för kyrkoenhetens skull beslöts att alla ortodoxa kyrkor skulle fira påsken efter juliansk kalender, även om några i övrigt följer den gregorianska kalendern. Resultatet är att påsken i ortodoxa kyrkor vanligen infaller på annat datum än i övriga kyrkor.

Många kloka män har tillbringat oerhört mycket tid åt att konstruera en tillförlitlig påsk-kalender, men de flesta försök har lämpat sig föga åt datorisering. En sådan algoritm, utvecklad av den tyske matematikern Karl Friedrich Gauss, Gauss' påskformel (de:Wiki), låter sig emellertid ganska enkelt överföra till en tämligen kompakt datoralgoritm. Ett försök till detta finns här: Påskformeln i TurboPascal Enligt denna formel är tidigaste datum för påskdagen den 22 mars, och sista möjliga datum den 25 april. Senast påskdagen inföll 22 mars var 1818, och nästa gång blir 2285. Senast påskdagen inföll 25 april var 1943, och nästa gång blir 2038.

Lite förenklat kan man säga att Påskdagen infaller första söndagen efter den fullmåne som infaller på eller närmast efter vårdagjämningen (20 mars).


Jösses!

Nu var det ett tag sen man skrev nåt :) , men har haft fullt upp med nya bilen (som går som en klocka) , försöka hitta på nån sorts mat nu när man ska få "storfrämmande" dvs. morsan och brosan samt hans två grabbar =) , men det lutar åt lasange och nåt lite äggigare för det e ju påsk då :S , så om jag inte orkar skriva det sen så , önskar jag alla en skön påsk!


Bikas födelsedags present




Bikas födelsedags present men säg inget ...det e en hemlis :D

Min nya lur N78



Visst e den fiiin ?

Yepp igen :)



Fast ur en annan vinkel :D

Våran nya fiiiina bil :)


RSS 2.0